Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Annie Leibovitz


H Annie Leibovitz είναι μια Αμερικανίδα φωτογράφος πορτραίτων που γεννήθηκε το 1949 σε μια Εβραϊκή οικογένεια.
Αυτό που χαρακτηρίζει τη δουλειά της είναι η κοντινότητα και η συνεργασία μεταξύ φωτογράφου και φωτογραφιζόμενου.
Ασχολήθηκε γενικά με την τέχνη, σε διάφορες μορφές της, αλλά έμεινε στη φωτογραφία για την οποία δεν έκανε ποτέ επίσημη εκπαίδευση. Δούλεψε στο μουσικό περιοδικό Rolling Stone από το 1970-1983 φωτογραφίζοντας το ομώνυμο Rock συγκρότημα και βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση αυτού του ιδιαίτερου και άμεσου στυλ του. Για το Rolling Stone ήταν και η διάσημη φωτογραφία του γυμνού John Lennon να κουλουριάζεται δίπλα στη Yoko Ono. Σύμφωνα με τον Lennon κατάφερε να "πιάσει" ακριβώς τη σχέση τους. 5 ώρες μετά δολοφονήθηκε.
Μετά το Rolling Stone, ήρθε το περιοδικό Vanity Fair, για το οποίο η Annie Leibovitz τράβηξε τη διάσημη φωτογραφία με τη γυμνή έγκυο Demi Moore. Αλλά μετά από μια μακρά δημιουργική πορεία και ατελείωτα εξώφυλλα, το 2007 έφτασε να φωτογραφίσει μέχρι και τη βασίλισσα Ελισσάβετ της Αγγλίας.

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ !


Νοιώθουμε αυθόρμητα τη ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την ψυχή μας, όλους εσάς που τιμήσατε με την παρουσία σας την έκθεση μας **Τα Μοναχικά Βήματα**
Η χαρά μας δεν περιορίζεται μόνο στην παρουσία σας αλλά και στο ότι καταφέραμε να μοιραστούμε μαζί σας τις φωτογραφικές μας ανησυχίες και απόψεις πάνω στην έννοια του μεγαλείου της ψυχής που λέγεται μοναχικότητα.
Οι δικές σας στιγμές αυτοσυγκέντρωσης και περισυλλογής στα ταμπλό με τις φωτογραφίες μας, επιβεβαίωσαν την επιτυχία της έκθεσης και μας έδωσαν την δύναμη να συνεχίσουμε.
Ιδιαίτερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Άντζελα Ρουμπάνη υπεύθυνη της στήλης *artnews* του περιοδικού *Φωτογράφος* και μέσω αυτής το περιοδικό,  για την ολοσέλιδη τιμή που μας έκανε δημοσιεύοντας την έκθεση μας ως την έκθεση του μήνα.
Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που ασχολούνται με τα *πολιτιστικά* του τόπου μας, εκτός ελαχίστων μονάδων, για την ευγενική προσφορά της απουσίας τους.